فلسفه و طرح و نقش هر فرش، نمادها، تمثیلها و داستانهایی که در لابهلای تار و پود هر کدام از قالیها و قالیچهها نهفته بود وقتی از زبان کارشناس و مترجم روایت میشد، شگفتی و اعجاب بازدیدکنندگان را بر میانگیخت، نقشهای رنگارنگ از پرندگان و حیوانات و درختان، داستانهای اساطیری از شاهنامه و تاریخ کهن ایران، نمادهای رویایی از بهشت، تصویری از شعرای ایرانی، یا فرشی با حاشیهای از نمادها و مناطق مختلف جهان از آسیا تا آمریکا، شکوه هنر ایرانی را در منظر اصحاب رسانههای قاره کهن و اقیانوسیه عیان کرد.
شکوه هنر ایرانی در منظر اصحاب رسانههای قاره کهن و اقیانوسیه
در پایان این تور رسانهای هدایایی به رسم یادبود از طرف وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مدیران و خبرنگاران خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) اهدا شد.
در این تور که حدود ۲ ساعت طول کشید، اعضای اوآنا با فرشهای نفیس ایرانی، تاریخچه و قدمت فرشهای دستباف، تنوع طرح و نقش فرشها با تقسیمبندی مناطق ایران، نحوه و مواد بافت (از ابریشم، پشم و کرک)، قدیمیترین و نفیسترین دستبافتههای ایرانی آشنا شدند.
بازدیدکنندگان در بدو ورود با نمونه قالی پازیریک آشنا شدند، اصل این قالی حدود ۲۵۰۰ سال قدمت دارد. حدود ۷۲ سال پیش در منطقه پازیریک نزدیک سیبری یافت شد و اکنون در موزه آرمیتاژ سن پترزبورگ روسیه نگهداری میشود.
به گزارش خبرنگار میراثفرهنگی ایرنا، مدیران اتحادیه خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) که برای حضور در هجدهمین اجلاسیه این اتحادیه به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به تهران سفر کردهاند، صبح روز چهارشنبه – چهارم آبان ماه – در قالب تور آشناسازی از موزه فرش ایران بازدید کردند.
در آیین اختتامیه هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) با رای اعضای این مجمع ریاست سه ساله سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) بر این سازمان (اوآنا) به صورت رسمی آغاز شد.